Във ВУМК се проведе младежко състезание по социално предприемачество

Лагер за млади предприемачи (Youth Entrepreneurs Camp) организиран от Висше училище Международен колеж (ВУМК) завърши с първа награда за отбора създал проект за въвеждане на модерни методи за обучение в образователната система.

Всеки един от петчленния тим на победителите получи стипендия за обучение в британските бакалавърски програми на ВУМК и университета Кардиф Метрополитън (Cardiff Metropolitan University, UK), както и предметни награди и учебни пособия.

Втора и трета награда – книги на английски език, ваучери за намаление за участие в летни езикови семестри бяха отредени на отборите, създали проекти за еко ферма и младежки център за забавления.Младите победители ученици в 10, 11 и 12 клас от градовете Добрич, София, Елена и Варна получиха наградите си от доц. Тодор Радев – президент на ВУМК.

Според мнението на участниците – ученици и учители, този младежки лагер е уникален с международната работна среда, както и възможността да се създават проекти с помощта на чуждестранни студенти (Бразилия, Нигерия, Тюркменистан, Великобритания, Украйна, Македония и др.), което по естествен начин е въвело изискването работният език на събитието да е английски.

Участниците от 11 средни училища в страната пристигнаха във Висше училище Международен колеж (ВУМК) за състезанието, организирано от висшето училище в Добрич. Събитието стартира в петък с над 60 участници от София, Велико Търново, Елена, Силистра, Видин, Стара Загора, Варна, Добрич и др.

В началото на събитието студенти от ВУМК представиха собствени реализирани бизнес проекти, като добър пример за работещи компании, както и примери за социално предприемачество от България и света. От организаторите бе спуснат казус, по който младежите започнаха работа.

източник: турист медия

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s