От края на март българските граждани ще пътуват без визи до ОАЕ

От 22 март се отменят предсрочно визите за Обединените арабски емирства за граждани на Европейския съюз, съобщава Дневник, цитирайки РИА Новости. 13 държави от ЕС, сред които и България, ще се присъединят към останалите 15 страни-членки, които вече пътуват без визи до ОАЕ.

„Това решение ще помогне за развиване на политическите отношения с държавите от ЕС, а също и за укрепване на икономическите връзки и за ръст на стокообмена“, се казва в съобщението на външното министерство на Обединените арабски емирства. В текста се изразява надежда, че отпадането на визите ще доведе до ръст на чуждестранните инвестиции и увеличаване на туристическия поток.Очаква се в скоро време Европейският съюз на свой ред да отмени шенгенските визи за граждани на ОАЕ. Европейският парламент гласува в подкрепа на такава мярка на 27 февруари.

Обединените арабски емирства са най-големият търговски партньор на ЕС в Близкия изток, отбелязва РИА Новости. Двустранният стокообмен възлиза на 40 милиарда долара годишно. Около 1.6 милиона граждани на ЕС посещават ОАЕ ежегодно с цел туризъм, а десетки хиляди живеят постоянно в арабската страна.

източник: турист медия

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s