Международната кулинарна академияв Добрич получи акредитация от Американската кулинарна федерация

Международната кулинарна академия в Добрич получи акредитация от Американската кулинарна федерация /ACF/, съобщиха от учебното заведение.
Академията е едва вторият кулинарен институт в Европа, признат от ACF, поясни директорът на училището Мария Полименова. По думите й вместо първоначална акредитация за три години, каквато обичайно вземат учебни заведения извън САЩ, Международната академия е удостоена за срок пет години. Акредитацията от АCF, която е лидер в кулинарната индустрия, е признание за стандарта на професионално обучение в Международната академия.В Кулинарната академия в Добрич се обучават 140 студенти от 18 държави, посочват от училището. Интернационален екип от преподаватели води двегодишна програма по кулинарни изкуства на английски език. Студентите стажуват във висококласни хотели и ресторанти в Европа, Близкия изток, Южна Африка и САЩ.
Учебното заведение отвори врати през 2008 година с подкрепата на холандското правителство. Училището за подготовка на кадри в туризма разполага с кулинарен театър, учебен ресторант, избаза дегустация на вина, специализирана библиотека.

източник: thexperts

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s