Нови полети към България в скоро време

През следващите три месеца ще бъдат открити четири нови авиолинии към странати ни. Ще се изпълняват полети между Варна-Инстанбул, София-Белград и Варна-Белград. Междувременно се очакват и директни полети от Пловдив до Франкфурт и от София до САЩ.

В края на май се очаква да започнат да се извършват полети между Варна-Истанбул, изпълнявани от Turkish Airlines, съобщи директорът на авиокомпанията за България Дженк Йоджал. Предвижда се директните полети да се изпълняват четири пъти седмично през цялата година.Турската авиокомпания планира да октрие офис във Варна. „За нас Варна е най-новата ни дестинация, която ще даде шанс на града да се превърне в мост към страните от Близкия и Далечния изток“, сподели Дженк Йоджал. Той добави, че Turkish Airlines ще рекламира безплатно морската ни столица не само в Турция, но и във всички държави, в които е позиционирана авиокомпанията.

Линията между Белград и София ще се открие в края на март. Националната авиокомпания Air Serbia ще лети по дестинацията. По случай откриването на новите линии ще бъдат пуснати промоционални двупосочни билети до София и Варна на цени от 149 евро. Полетите на Air Serbia до София ще се извършват всеки ден, а тези до Варна – три пъти седмично, а от юни ще се изпълняват всеки ден.

Нискотарифната компания Ryanаir отново ще лети от Пловдив до Франкфурт. Очаква се линията да бъде възстановена през април. Полетите ще бъдат изпълнявани два пъти седмично – в четвъртък и неделя, като самолетите ще кацат на летище „Хан” във Франкфурт. Полетите по този маршрут бяха преустановени през ноември 2013 г.

Българската авиокомпания Би Ейч Ер чака разрешение от американската администрация за директни полети от България до САЩ. Компанията планира да превозва пътници по 3 пъти седмично. Разрешенията, които Би Ейч Ер очаква са свързани със сигурността на пътници и на каргото, за което трябва техника и на летището.

източник: economic

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s