Фестивалът Кукерландия очаква силно чуждестранно присъствие

Силно и разнообразно ще бъде присъствието на чуждестранните групи в тазгодишното издание на фестивала „Кукерландия”, който ще се проведе от 5 до 9 март в Ямбол.

Формации от четири държави ще пресъздават най-доброто от своя фолклор в специалната концертна програма – „Празник без граници” на 8 март. В концерта ще участват две формации от Турция, две от Болград, Украйна и по една от Русия – от Волково, Московска област и Гърция от град Дидимотихи.

В досегашните си издания Маскарадния фестивал е посрещал групи от Словения, Ирландия, Португалия, Индонезия, Румъния, Полша, Хърватска, Турция, Македония и Гърция.В тазгодишното маскарадното дефиле ще се представят джамали от Гърция, сурвакари от Македония и кукери от Румъния. По традиция тяхното участие е извън конкурсната програма, в обедните часове в събота, 8 март. Веднага след тяхната изява ще започне и новата атракция тази година – импровизираният конкурс за най-атрактивна кукерска „булка”, тематично обвързан с празника на жената – 8 март.

Втората сцена до Регионална библиотека „Г. С. Раковски” ще е мястото, където на 8 и 9 март групите ще имат възможност да впечатлят гостите на фестивала със своите импровизации и по-свободно представяне, без жури и задръжки.

източник: турист медия

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s