Пампорово беше домакин на зимната байк надпревара Winter Bike Duel 2014

На 15 и 16 февруари в курорта Пампорово се проведе четвъртото издание на зрелищната зимна байк надпревара Winter Bike Duel 2014. В атрактивното състезание се включиха над 60 състезателя от страната, както и няколко от Гърция.

Надпреварата протече в дуел формат с пряка елиминация. През съботния ден състезателите успяха да покарат по отлично подготвено, скоростно трасе, но в неделя, когато се проведоха финалите, температурите надхвърляха 15 градуса и принципно твърдото трасе омекна и затрудни изключително много участниците. Въпреки лошите метеорологични условия, състезателите успяха да покажат завидни умения и впечатлиха всички гости на курорта.Победител в най-оспорваната категория на мъжете стана 18 годишният Мартин Бочуков. На втора и трета позиция след него останаха Владимир Чакърски и Иван Колев. При юношите първо място успя да спечели 17 годишният състезател от Севлиево – Георги Георгиев. До него на стълбичката се качиха две млади надежди на родната байк сцена – Симеон Вълков и Симеон Божилов

В първото по рода си в България състезание в дисциплина Сноускут / Скибайк призовите места заеха Владимир Кривцов, Стефан Георгиев и Тодор Киров.

След успешната реализация на първото състезание по маунтин байк за годината, организаторите се захващат с подготовка за предстоящия летен сезон, когато Пампорово ще бъде домакин на две много големи международни състезания, едно от които световна купа.

източник: турист медия

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s