Подземният град в Бургас ще предлага над 1100 атракции

На официална среща с медии и граждани бяха представени проектантите на нтерактивния атракцион „Подземен град”, който ще бъде разположен в бомбоубежищата под Морската градина в Бургас.

Според представената концепция в „подземния град” ще има над 1100 атракции, съобщава БТА. Идейният проект е изграден върху две основни дестинации във времето и пространството, които ще дадат възможност с влизането от централния вход посетителите да започнат своето интерактивно пътешествие.

Посетителите ще бъдат посрещани от дигитален образ в реални размери на делфин, който ще ги придружава до галерията „Морето – Морски приключения“, където всеки гост на атракциона ще има възможност да се гмурне в потънал кораб, да стане участник в пиратска битка, морска буря и др.Дигитален образ на римски аристократ, ще придружава посетителите в другия коридор „Градът – Пътуване във времето“, където са представени историята на Пристанище „Порос“, античния град „Акве Калиде“ и стария Бургас и неговата уникална градска култура.

Ще има помещения с интерактивни и променящи се подове, както и такива, в които децата и младите таланти ще могат да рисуват и изнасят представления. Във всички атракции ще бъдат използваните високотехнологични визуални средства – прожекция, механика, звук, светлина, графика, 4D и 5D ефекти.

„Подземният град“ трябва да бъде открит за посещения до 2015 година. Бомбоубежищата в морската градина на Бургас са изградени през 60-те години на миналия век. Галериите са общо 12, свързани са помежду си със 17 коридора и 4 изхода. Общата им площ е 3180 кв. м.

източник: турист медия

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s