Община Казанлък представи възможностите за фестивален туризъм в региона

photo_verybig_540374В участието си на международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо 2014” Община Казанлък залага на интереса на любителите на атракциите. На щанда на общината посетителите могат да видят оригинална гюлпана за варене на розово масло, рисуване върху коприна с дъх на маслодайна роза, а красиви казанлъшки момичета в народни носии запознават гостите с програмата на Празника на розата.

В първия ден от изложението в зала „Родопи” на Интер Експо Център, при изявен интерес от страна на туроператори, Община Казанлък направи презентация на тема „Фестивален туризъм в Долината на розите и тракийските царе – добри практики“.

В презентацията гостите бяха запознати с годишния празничен цикъл на Казанлък. Традиционният Фестивал на розата, който бележи през тази година своята 111-годишнина, привлича туристи с уникалността на спектаклите „Розобер“ и „Розоварене“, Международния фолклорен фестивал, конкурсите „Царица Роза“ и „Мис Долината на розите“, с атрактивното Карнавално шествие, с много концерти, пленери и изложби.

Съчетанието от маслодайна роза и уникална тракийска култура привлича многобройните посетители в Казанлъшкия регион и този интерес е в основата на създаването на Празниците в Долината на тракийските царе, които от 2005 г. се провеждат традиционно в края на м. август. Празничната палитра на региона е обогатена с „Чудомирови празници“, а годишният празничен цикъл в Казанлък завършват Музикални празници „Петко Стайнов“, които водят началото си от 1994 г.

Източник: touristmedia.info

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s