Ранните записвания за летни почивки отчитат ръст

chadyriРанните записвания за почивка през лятото отбелязват висок ръст през този сезон, обяви председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков, цитиран от в. „Стандарт”. Особено силна е тенденцията за ваканции и почивки зад граница. Там ръстът на резервациите, направени дълго време преди пътуването се е увеличил два пъти.

Резервациите за летни ваканции в България също отчитат увеличение, макар и в по-малка степен. В момента масово се резервират дори офертите на туроператорите за септемврийските празници, което през миналата година се случваше значително по-късно, според заети в бранша.

Според туроператорите обаче все още има некоректни фирми, които заблуждават клиентите си с неточни оферти. В тази връзка от АБТТА настояват администрацията да контролира включването на летищните и пристанищните такси в крайната цена на офертите, както е по закон, обясни Байков. В момента некоректните играчи на пазара ги отделят като допълнителен разход, а те понякога стигат 300-400 евро и са абсолютно задължителни за всички, които ще ползват услугата. Това е нелоялна практика, защото клиентът сравнява само крайната цена, понякога без дори да чете офертите, обясни шефът на АБТТА.

Източник: touristmedia.info

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s