Българският туризъм ще бъде рекламиран във Франция и Великобритания

logo_bulgaria_09Министерството на икономиката и енергетиката планира рекламни кампании за туризма в България на британския и френския пазар, съобщава „Капитал Daily“.

Предстои изборът на рекламните агенции и се очаква до есента да започне рекламата на България на тези два пазара. Сред планираните дейности са дигитален маркетинг, външна реклама, връзки с обществеността. В двете държави ще се представят възможностите за културен, винен и гурме туризъм, а във Великобритания – и за ски почивки.

В по-напреднала фаза са други шест кампании – в Германия, Румъния, Русия, Украйна, Полша и Швеция, а първите реклами се завъртат още от идния месец. Финансирането е от европейската програма „Регионално развитие“ и е с прогнозна стойност от 6 млн. лв. без ДДС.

В шестте държави се предвиждат различни дейности, включително тв, радио-, интернет и печатна реклама, поставяне на билбордове, организиране на посещения на журналисти в България, конферентни срещи между български и чуждестранни фирми, пресконференции и др.

През тази година България е запланувала да участва и в около 50 международни туристически изложения, като сред най-големите са ITB в Берлин и MITT и Intourmarket в Москва, които предстоят през март.

Източник: touristmedia.info

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s