Проект подкрепя развитието на винения туризъм в България и Сърбия

indexПроект на музея в град Княжевац, Регионалния център за устойчиво развитие и предприемачество „Тимок“ – Зайчар и Видинската търговско-промишлената палата ще стимулира развитието на винения туризъм в България и Република Сърбия, съобщава БТА.

В рамките на проекта „Вени, Вино, Вичи“ ще бъде разработен туристически маршрут до винарските изби във Видин, Княжевац и Неготин, Сърбия. Маршрутът „Пътят на виното“ ще води до всички винарски изби в региона и ще включва подробна карта с местоположението на винопроизводителите. Освен това проектът предвижда в музея в Княжевац да бъде подредена целогодишна експозиция от вина, в която ще бъдат представени както българските, така и сръбските производители.

Предвидени са четири форума с участието на винопроизводители, хотелиери и ресторантьори от регионите на Видин и Тимок. Идеята е представителите на винарските изби да осъществят контакт помежду си и да инициират съвместни действия за промоцията на местните вина. По проекта ще се подготви триезична брошура, която ще съдържа информация за винарските изби в района.

Източник: touristmedia.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s