Шумен, Варна, Търговище и Велико Търново обединяват усилия за развитието на туризма

554f3792cb90a71d07cf8bded60debf6Общ туристически продукт ще представя туристическите забележителности в Шумен, Варна, Търговище и Велико Търново, съобщава директорът на шуменското общинско предприятие по туризъм „Мадарски конник“ Добромир Жеков, цитиран от БТА.

Според споразумение, подписано между общинското предприятие по туризъм и Варненската туристическа камара, „Местно туристическо сдружение – Търговище“ и „Царевград Търнов“ ЕООД предстои да се изработят общи туристически пакети за четирите региона, които да обхванат тематично историческият период от древността до края на втората българска държава.

„Идеята е нашите продукти да предизвикат интерес сред международните туроператори, защото е известно, че недостатъчно се познава българската история“, отбеляза Жеков и уточни, че ще бъдат представени както познати за широката публика културно-исторически обекти, така и интересните природни дадености в четирите региона, с цел развитие и на екотуризъм.

По думите на Жеков към момента в България няма подписани подобен тип споразумения, обединяващи усилията на няколко области – за привличане на повече туристи. По подобен проект – „Корените на България“ работят общините Шумен, Велики Преслав и Каспичан, припомни пред репортер на БТА Жеков. По проекта на стойност близо половин милион лева, финансиран по ОП „Регионално развитие“, са завършени половината дейности, свързани с популяризиране на туристическите обекти в Шуменско. Целта е региона да бъде посетен от значително повече от 140-те хиляди туристи, проявили интерес през м.г. към богатата на културно-исторически паметници и обекти област, не само в Шумен, но и в Плиска, Велики Преслав и Мадара.

Източник: touristmedia.info

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s