Реставрираната крепост Перистера ще привлича туристи в Пещера

efe57623b16e2b996ee045af919c0e32По-голямата част от дейностите по осъществяването на проекта за консервация, реставрация и експониране на античната и средновековна крепост “Перистера” край Пещера вече са изпълнени, съобщава за Дарик радио кметът на общината Георги Козарев.

Очаква се до месец май крепостта да отвори врати и по този начин да спомогне за превръщането на Пещера в един от най-предпочитаните градове за туризъм в страната. Крепостта е била един от първите центрове за разпространение на християнската религия по тези места. Предвидено е за облагородяването на района с уникални растителни видове да бъде залесен терен от 40 декара.

Регионалният туристически продукт на Община Пещера ще се развива и с изпълнението на паралелния проект “Родопска приказка” с партньорството на съседните общини Батак и Ракитово. Включени са и други забележителни обекти в региона като пещера „Снежанка“, часовниковата кула и храмът „Свети Димитър“. Туристическата дестинация е атрактивна и с курорта „Свети Константин“ и намиращия се в непосредствена близост язовир „Батак“. Историческата крепост „Перистера” ще се бори за челно място сред най-известните чудеса в България. През ноември туристическият продукт ще бъде рекламиран на туристическите борси в Лондон и Лайпциг, каза Козарев.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s