Старият бряст поведе в конкурса „Европейско дърво на годината 2014”

70_bigСливен. Старият бряст от Сливен поведе след първия ден на надпреварата за „Европейско дърво на годината 2014″. Над 4100 души са дали гласа си до 12 часа на 02 февруари за вековното дърво, което е символ на града под сините камъни.

Онлайн гласуването започна на 1 февруари и ще продължи до 28 февруари 2014 г., на интернет адрес: http://www.treeoftheyear.org. Засега на второ място е Огромна Дива круша от град Гьодьоньо в Унгария.

В конкурса се състезават дървета от България, Ирландия, Италия, Полша, Словакия, Уелс, Унгария, Франция, Чехия и Шотландия.

Община Сливен започна мащабна кампания в търсена на подкрепа за дървото-емблема на града. В понеделник кметът Кольо Милев ще гласува пред журналисти и ще призове за масов вот. „Кампанията е важна, но за мен е още по-важно хората да се обединят зад една обща кауза“, заяви Кольо Милев.

От ГЕРБ Сливен официално призоваха своите членове и симпатизанти да гласуват за Стария бряст. Очаква се това да направят и други партии и организации. В кампанията се включват и много сливенци, които живеят в чужбина или други градове на България.

Източник: в. Стандарт

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s