Мелник ще бъде домакин на винен фестивал

ÂèíîТретото издание на фестивала на мелнишкото вино „Златен грозд“ ще се състои на 8 и 9 февруари, съобщават организаторите от сдружение „За Мелник“, цитирани от БТА.

Гостите на най-малкия град в България ще имат възможност да се насладят на разнообразието от вина, произведени в района, на майсторлъшки мезета, да се запознаят с местни традиции и обичаи. Идеята на организаторите е да се утвърди виното като национален продукт и фестивалът да спомогне за развитието на региона като дестинация за винен туризъм.

През двата дни ще бъдат представени продукти на регионални изби и на частни производители. Гостите на града ще могат да дегустират от представените вина и да се
насладят на богата фолклорна програма. Ще се проведе търг на вина с благотворителна цел, предоставени от производителите и избите – участници във фестивала.

Сред гвоздеите на фестивалната програма е конкурсът за най-добро домашно вино от Мелнишкия район – реколта 2013 г.. Той се провежда в две категории – вино от сорта „Широка мелнишка лоза“ и вино „Букет“ от различни сортове.

Източник: touristmedia.info

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s