Инвеститори от Китай и Великобритания проявяват интерес към туризма в България

3a20b574624bb7e0e1007933a4473ff2Заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор Туризъм Бранимир Ботев се срещна с представители на Beijing Urban Construction Group и Tuchstone Values (UK), които проявяват интерес да инвестират в проекти в българския туризъм, съобщават от пресцентър на министерството. В срещата участва и заместник-изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Константин Джатев.

Представителите на международния бизнес посочиха, че имат съвсем ясно определен интерес да инвестират в туризма в България. Притежават и финансовия ресурс, и инвестиционния капацитет за това. Beijing Urban Construction Group е публична компания, най-голямата в Китай и Азия. Годишният обем на строителството, което извършва, е за над 16 млрд. шатски долара, като само жилищното строителство на годишна база е над 3 млн. кв. м. Голяма част от спортните и туристическите обекти за олимпиадата в Пекин са проектирани и построени от групата.

Представителите на Tuchstone Values (UK) подчертаха, че България има уникални природни и човешки дадености за още по-успешното развитие на туризма – дружелюбни жители, сигурни граници, не докрай разработени ресурси, стабилизирана икономика. Те изразиха готовност да предложат в най-близко време намеренията си за изграждане и модернизиране на туристически, игрални, балнео и СПА обекти у нас.

Бяха разгледани възможностите за инвестиции и реализиране на големи проекти в туризма в 3 потенциални зони: Розовата долина и района на Беклемето, Долината на Места и в Северозападна България. Сред най-перспективните според тях форми на туризъм са голф, селският, виненият, културно-тематичният. Компанията вече има и конкретни виждания за инвестиции в летището на Стара Загора, ваканционните селища край Варна и развитието на поклонническия туризъм.

Източник:touristmedia

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s