Туристически пакет представя културните и исторически забележителности на Хасково, Димитровград и Стамболово

f77e0b0886a3dfbc7eff7f004a1f21aeТуристически пакет, представящ посещения по дни на забележителностите в общините Хасково, Димитровград и Стамболово, бе изработен във връзка с проект по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 – „Развитие на регионален туристически продукт: Хасково – Димитровград – Стамболово”.

Договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ бе подписан между Община Хасково и МРРБ на 16.10.2012 г. и е на стойност 415 379,16 лв. Бенефициент по проекта е Община Хасково, а партньори са общините Димитровград и Стамболово.

Туристическият пакет представя 4 теми: „Пролет в Област Хасково”, „Духът на Тракия от древността до днес”, „Градове и художествено изкуство” и „Есенни музикални празници”. Всяка тема включва няколкодневна програма с посещения на културни мероприятия и разнообразни маршрути в трите общини.

Туристите ще останат очаровани от богатото творчество и културен дух, които витаят в общините Хасково, Димитровград и Стамболово. Туристическият пакет е достъпен на официалните интернет страници на общините, на страницата си във Facebook – Развитие на регионален туристически продукт, както и на щандовете на туристически борси в България и чужбина.

Брошури, гидове, дипляни, атласи са на разположение на туристите и туристическите борси у нас и в чужбина, откъдето може да се получи допълнителна информация за посещения на културни и исторически забележителности в трите общини. Популяризирането на туризма в Хасково, Димитровград и Стамболово включва и представяне в Интернет сайтове, търсачки и социални мрежи.

Източник:touristmedia

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s