Десет туристически обекта в района на Разлог са GPS картирани

f52e0a0cdb9ac147fd874b4780553bb3Десет туристически обекта на територията на Община Разлог са GPS картирани, съобщава Дарик. Този подход за привличане на по-голям брой туристи се основава на съвременната тенденция хората да използват все по-често информация и снимки от устройства за GPS навигация преди да посетят дадено място.

Сред картираните обекти са Древен български календар, църквата „Св. Благовещение”, храм „Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат” – с. Добърско, Писана църква, исторически музей – гр. Разлог, старата българска баня в с. Баня, ски писта „Кулиното”, природен феномен „Стъпалата”, хижа „Яворов” и местност „Голак”.

GPS картирането е част от дейностите, изпълнявани по съвместен проект “Банско, Разлог и Кресна в прегръдката на Пирин”, по който работят трите едноименни общини. Целта е да се разработят нови туристически пакети, включващи различни видове туристически обекти, обединени в логическа връзка и с ясната цел да увеличат броя на туристите и да създадат предпоставки за удължаване и разнообразяване на престоя им на територията на туристически район „Пирин”.

Източник:touristmedia

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s