Български студенти са сред топ 20 в престижно състезание по мениджмънт

e378394277c3376dbeac50ccefa85dfaОтбор от четирима български студенти взе участие в международното състезание European Mise en Place Cup (ЕмКъп) между десетки Европейски висши училища по мениджмънт в туризма през изминалата седмица.

Отборът на Висше училище Международен колеж е единственият от България, поканен на състезанието, което се проведе в Амстердам, Холандия. Темата на надпреварата тази година бе „Устойчиво развитие на туризма – еко туризъм (Agenda for the Future)“.

Тимът на младежите се състоеше от – Пламен Овчаров, Мартин Василев, Габриела Кирова и Кристина Андонова, второкурсници в специалност „Хотелски мениджмънт” в съвместните програми на Cardiff Metropolitan University, Великобритания и Висше училище Международен колеж (ВУМК) във Варна.

Съревнованието е едно от най-престижните в туристическата индустрия, което дава уникална възможност на най-добрите студенти от цяла Европа да премерят сили и да представят своята държава. Тази година, освен от България в състезанието участие взеха студентски отбори от 11 държави – Швейцария, Австрия, Франция, Холандия, Германия, Чехия, Испания, Великобритания и др.

По време на надпреварата студентите трябваше да се състезават в три кръга, които включват: заснемане на тематичен видео клип, в който младежите от всеки тим трябва да представят себе си, страната си и училището, от което идват; разработване на бизнес проект на тема „ Устойчиво развитие на туризма – еко туризъм “ и трети кръг, провел се в Амстердам, в който бяха поставени задачи, съчетани с презентация пред туристически компании, жури и участници от университетите. След изпълнение на всички задачи, българският тим се класира в топ 20 тази година.

«Това бе чудесна възможност да премерим сили с едни от най-добрите висши училища в Европа. По време на събитието имахме възможност да се срещнем с представители на световни компании, опериращи в туристическия бизнес като Хилтън, Аккор, Голдън Тюлип и други. Целта на срещата бе да обсъдим възможности за работа след завършване в тези фирми или стажантски програми.» споделиха четиримата младежи.

източник: touristmedia.info

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s