В Димитровград бяха представени новостите около Светилището на нимфите и Афродита

На 16 декември в Община Димитровград се състоя заключителната пресконференция по проект „Развитие на туристическа атракция „Светилище на нимфите и Афродита”, по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.”.   

На събитието бяха обсъдени новостите около туристическата атракция „Светилище на нимфите и Афродита” край димитровградското село Каснаково. От следващата година там ще заработят двама екскурзоводи и един аниматор. Те ще бъдат назначени от средата на следващата година на щат към Историческия музей в Димитровград, заяви ръководителят на проекта – депутатът Владимир Митрушев. С новоназначения персонал ще има възможност за постоянно присъствие на място по време на туристическия сезон.

Предвижда се и монтирането на бариера, която да ограничава достъпа на превозни средства до археологическия обект. Достъп ще имат само пожарна и линейка при организиране на събития. Все още предстои вземането на решение относно охраняването на туристическия обект. Обсъжда се дали да се сложи охрана или 24-часово видеонаблюдение.

 

Източник: Турист Медиа

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s