Български голф курорт е най-добрият в Европа !

Български голф комплекс завоюва авторитетната награда „Европейски голф курорт за 2014 г.“, съобщават от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката. Клуб „Тракийски скали“ (Thracian Cliffs Golf & Beach Resort) до нос Калиакра грабна отличието на заключителната гала вечер от Световното изложение за голф туризъм IGTM (International Golf Travel Market), провело се от 11 до 14 ноември в Коста Дорада (Испания).В церемонията по връчването на призовете на Международната асоциация на голф туроператорите IAGTO (International Association of Golf Tour Operators) участваха министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и заместникът му с ресор туризъм Бранимир Ботев. Класацията се определя от гласовете на членовете на IAGTO – над 516 туроператорски агенции от 62 страни. Критерии за вота са удовлетвореност на клиентите, качество на игрището и на условията за настаняване, съотношение качество–цена, подкрепа от партньори и др.

Голяма чест е, че тази престижна награда се печели от български голф курорт, заяви на тържеството министър Драгомир Стойнев. Той подчерта, че при силната конкуренция в голф индустрията по света за страната ни е от огромно значение високата оценка на световната браншова организация на голф туроператорите.

Преди церемонията министър Стойнев и зам.-министър Ботев се срещнаха с президента на IAGTO Питър Уолтън и разгледаха изложението. На него България се представи с рекламен щанд с участието на Министерството на икономиката и енергетиката и 5 туристически фирми, специализирани за голф и СПА услуги. Изложителите споделиха пред министър Стойнев, че интересът към българските голф и СПА оферти расте трайно.

Голф комплексът “Тракийски скали” край Каварна е открит през 2011 г. Негов дизайнер е прочутият експерт Гари Плеър. През месец май клубът бе домакин на професионалния турнир от европейския тур Volvo World Match Play Championship 2013. Състезанието с награден фонд 3 млн. евро бе отразено от над 250 световни медии и гледано от над 1,5 млрд. души.

източник: турист медия

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s