И България си има обитаем остров

Кметът на Община Бургас представи най-новата туристическа атракция в морския град – единствения в България обитаем остров Света Анастасия.

От пролетта на 2014 г. посетителите на острова ще могат да разгледат модерна музейна експозиция, посветена на историята на острова, която ще съчетава експонати и артефакти с най-съвременни дигитални технологии, църква с възстановени стенописи, датиращи от 14 век, ще могат да пренощуват в истинска монашеска килия и да опитат традиционна за региона кухня. Островът ще има и лекарна, предлагаща целебни отвари от билки, отглеждани на място. За любителите на спорта, ще се предлага гмуркане, курсове по йога, различни състезания по плуване и ветроходство.Изградени са площадки за наблюдение непосредствено над скалите. Възстановен е и пристанът, като е съобразен с характеристиките на кораба, който ще извозва туристите. Навсякъде е осигурена достъпна среда, така че островът да се посещава и от хора с увреждания.

Остров „Света Анастасия“ се реставрира в рамките на проект на Община Бургас „Културно-историческото наследство на о-в Света Анастасия и град Бургас – атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация“, финансиран по ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

източник: турист медия

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s