Две британски магистърски програми стартираха във Варна

През изминалия уикенд стартира академичната година за единствените у нас британски магистърски програми – Master of Business Administration (MBA) и MSc Tourism Management.

Над 60 студенти от близо 10 държави са избралите съвместното магистърско обучение на ВУМК и Университета Кардиф Метрополитан (Cardiff Metropolitan University, UK), които ще се обучават в двата корпуса на българското висше училище – Варна и София.
Британските магистърски програми стартират за пета поредна година в България, а единствената за България англоезична магистратура по туризъм – MSc Tourism Management за първи път.Сред записалите се студенти са мениджъри от сферата на туризма, морското дело, телекомуникациите, авиотранспорта, финансите, търговията, банковото дело и енергийния сектор. Любопитното тази година е, че повечето международни студенти са предпочели да се обучават във Варна.

На откриването във Варна доц. д-р Станислав Иванов и Ирена Пенчева, MBA ръководител на учебен отдел поздравиха новоприетите студенти, както и ги запознаха с британската система на преподаване и оценяване. Началото на годината в София поставиха доц. д-р Веселин Благоев и екип от преподаватели, които приветстваха студентите за добре дошли.

Програмите в София и Варна се провеждат на английски език и по един и същ график, a обучението протича през уикендите и вечер в делнични дни. Първите модули, които ще се изучават са Одиторско счетоводство, Маркетинг и Стратегически Мениджмънт. От тази година МВА програма позволява специализации в областта на Човешките ресурси, Финансите, Здравен мениджмънт, Управление на проекти и др.

източник: турист медия

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s