Студенти от Франция, Камерун и Перу са новото попълнение във ВУМК

Студенти от Франция, Перу и Камерун започват обучение за бакалавърски и магистърски програми във Висше Училище Международен Колеж в Добрич, съобщиха от учебното заведение.За първи път в историята си ВУМК приема попълнение от тези държави.

Разнообразието от националности расте постоянно, като до този момент студентите на ВУМК и HRC Кулинарна Академия са от над 30 страни. Любопитното oще е, че в някои специалности броят на чуждестранните студенти надвишава този на българските. Най-предпочитаните от чужденците са «международен бизнес мениджмънт» (International Business Management) и «хотелски мениджмънт» (Hospitality Management). Тази година ВУМК стартира със студенти в две нови британски програми по туризъм – магистърска (MSc Tourism Management) и бакалавърска (International Tourism Management) с обучение във Варна. През новата академична година вратата на ВУМК прекрачват студенти от Испания, Полша, Унгария, Португалия, Финландия, Пакистан, Непал, Индия, Виетнам, България, Русия, Украйна, Турция, Казахстан, Румъния, Нигерия, Перу, Китай и др.Постоянната комисия към Националната агенция по акредитация (НАОА) е изпратила положителен доклад за проекта за преобразуване ВУМК в специализирано висше училище – «Висше училище по Мениджмънт». Това съобщи ректорът на ВУМК доц. д-р Тодор Радев в приветственото си слово за началото на новата учебна година.

В чест на новоприетите студенти бе организирана тържествена церемония за посрещането им, която се състоя в централния корпус на висшето училище в град Добрич. Сред присъстващите официални гости бяха Даниел Йорданов, зам. областен управител на Добрич и зам. кметът по хуманитарните дейности на Община Добрич Камелия Койчева.

Специално за тържеството в Добрич присъстваха и част от студентите на ВУМК, избрали да учат в програмите на висшето училище във Варна и София.

Учениците от профилираната гимназия по туризъм и предприемачество “Райко Цончев“ също взеха участие в събитието чрез превърналия се вече в традиция ‘Парад на знамената’. Възпитаниците на гимназията приветстваха новопостъпващите студенти с националните им флагове в знак на уважение към техните страни. От своя страна ученици от танцовия ансамбъл на ФСГ «Васил Левски», гр. Добрич, поздравиха всички гости с фолклорни танци и музика.

източник: thexperts

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s