Свети Влас се сдоби с българска Алея на славата

Хан Аспарух е редом до царете Асен и Иван Асен II, Софроний Врачански, Христо Ботев, Васил Левски и Иван Вазов в Алея на славата пред кметството в Свети Влас, съобщават от градската управа.

Деветнадесет анти-паркинг колчета са превърнати в уникална алея на знаменити български революционери, светци, будители, управници, емблематични за държавата ни личности. Идеята за изграждане на алеята възниква спонтанно. „Поставихме бетонни ограничители, за да защитим площада, а няколко месеца след това решихме, че точно тези ограничители можем да превърнем в постаменти на паметни плочи. Така превърнахме едни „анти-стоп колчета” в културно- исторически център на открито”, каза кметът на курортния град Иван Николов.

Върху всяко едно от бетонните анти-паркинг блокчета е поставена плоча от черен гранит. Върху плочите са гравирани ликовете на велики българи, които завинаги остават във времето. Има надпис с името на личността, негов силен цитат или кратък опис на неговото значимо дело. Под имената на управниците пък е изписан периодът, през който са ръководили страната. Надписите на плочите са на български и английски език.

източник: турист медия

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s