Британски специалисти оценяват български студенти

През изминалата седмица във Варна се проведе процедура по двойно оценяване на български студенти, следвали в бакалавърските и магистърските програми на британския Cardiff Metropolitan University, UK (Университета Кардиф Метрополитан) в България, съобщиха от висшето училище. Специалната изпитна комисия – екзам борд (Exam Board) от 6 души, от които 4 преподаватели от Кардифския университет и двама независими оценители от други две британски висши училища – Университетите Плимут и Улстър. Журито оцени и разгледа дипломни работи и изпити на студенти, завършващи британско висше образование в България.Университетът от Обединеното кралство е дългогодишен партньор на Висше училище Международен колеж (International University College) в предлагането на съвместно обучение на територията на България, в което успешно завършилите получават дипломи от Великобритания.

Делегацията от чужди специалисти бе тук и с друга задача – валидирането на нова британска магистърска програма по туризъм, която стартира от тази година във Варна.

„Лично аз съм за пръв път във ВУМК и виждам, че е едно съвременно висше училище. Аз съм от университета Плимут и ако сравня резултатите на нашите студенти и тези избрали да учат британски програми в България, младежите тук са до някаква степен по-добри. Аз съм външен оценяващ и работата ми тук е да дам независима оценка на всички писмени работи на българските студенти. Те се справят страхотно, знам, че дори някои от дипломните им работи се преработват като научни статии и се публикуват в международни академични журнали.“ – сподели проф. Грайъм Бъсби.

източник: thexperts

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s